Soita meille 0600 02110 (ark. 9–16, 2.00 €/min + pvm/mpm sis. alv 24 %)

HERKULEX -Oppaat asunnon kauppaan

Asuntokauppa on yksi elämän suurimmista oikeustoimista, minkä vuoksi asunnon hankintaan ja luovuttamiseen tulee suhtautua huolellisesti.

Opas asunnon kauppaan

Opas asunnon kauppaan sisältää neljä osaa, joissa jokaisessa käsitellään asunto- ja kiinteistökauppoihin kuuluvia vaiheita yksityiskohtaisesti ja selkeästi. Opas asunnon kauppaan antaa lukijalleen valmiudet ymmärtää asunto- ja kiinteistökaupan eri vaiheet. Opas sarja on tarkoitettu avuksi sekä asunto- ja kiinteistökaupan osapuolille, että myös alan ammattilaisille. Päivitämme oppaita säännöllisesti.

Opas asunnon kauppaan: Osa 1

Kohteen valintaan vaikuttavat tekijät sekä ostajan velvollisuudet asuntokaupassa.

Mitä tulee ottaa huomioon asuntokauppaa suunnitellessa? Mikä on ostajan ennakkotarkastusvelvollisuus? Mitä tulee ottaa huomioon kohteen valinnassa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen oppaan ensimmäisestä osasta.

Opas asunnon kauppaan: Osa 2

Myyjän ja kiinteistövälittäjän velvollisuudet, tarjousmenettely, asuntokaupan verotus sekä isännöitsijän vastuu

Miten tarjousmenettely etenee? Mikä on luovutusvoittovero? Mikä on kiinteistönvälittäjän tiedonantovelvollisuus? Vastaukset löydät oppaan toisesta osasta.

Opas asunnon kauppaan: Osa 3

Kuntotarkastuksen ja -tutkimuksen merkityksestä, kuntotarkastajan vastuusta sekä piilovirhevakuutuksesta

Mitä tapahtuu, jos ostaja laiminlyö ennakkotarkastusvelvollisuutensa? Mitä ovat rakenteita rikkovat toimenpiteet? Vastaukset näihin ja kymmeniin muihin kysymyksiin löydät oppaan kolmannesta osasta.

Opas asunnon kauppaan: Osa 4

Asuntokaupan asiakirjojen laatiminen sekä ohjeet asuntokaupan virhetilanteissa toimimiseen ja ostajan eri vaihtoehdot virhetilanteissa

Mitä ostajan tulee tietää panttikirjoista? Milloin täytyy ottaa yhteys juristiin? Millaisia vaihtoehtoja ostajalla on virhetilanteissa? Vastaukset löydät oppaan neljännestä osasta.