Soita meille 0600 02110 (ark. 9–16, 2.00 €/min + pvm/mpm sis. alv 24 %)

HERKULEX -asunnon itsemyynti

Itsemyynti.info

Heille, jotka myyvät asuntoaan itse ilman kiinteistönvälittäjää

Palvelu on tarkoitettu asunto-osakettaan tai kiinteistöään itse myyville vaiheeseen, jossa ostajaehdokas on jo löytynyt ja markkinointivaiheesta on tarkoitus siirtyä myyntivaiheeseen.

Miten voimme olla avuksi?

Olemme neuvoneet asunto- ja kiinteistökaupan osapuolia jo yli kymmenen vuoden ajan. Lisäksi neuvomme kiinteistönvälityksen sekä kuntotutkimuksen ammattilaisia. Yhteistyötahojemme ovat muun muassa: Etuovi, SKVL, REMAX, Raksystems, Urakkamaailma sekä Sisäilmayhdistys.

Julkaisemme säännöllisesti asunto- ja kiinteistökauppaan liittyviä blogiartikkeleita sekä tuotamme asunto- ja kiinteistöaiheista podcastia sekä koulutamme kiinteistövälityksen ammattilaisia.

Haluamme tarjota laaja-alaisen osaamiselle asuntoaan itse myyvien käyttöön. Palveluvalikoimastamme löydät suuren määrän maksuttomia sekä myös maksullisia palveluita.

Tämän sivuston loppupuolella on lyhyt opastus asunto- ja kiinteistökaupan keskeisimpiin vaiheisiin.

Palvelumme itsemyyjille:

 1. Asuntokaupan oppaat
 2. Artikkelit
 3. Asiakirjamallisto
 4. Puhelinneuvonta
 5. Videoneuvottelu
 6. Projektilakimies
 7. Asiakirjojen laatiminen
 8. Asiakirjapaketit
 9. Asiakirjan digitaalinen allekirjoittaminen
 10. Uutissähköposti

Asuntokaupan oppaissa käydään lävitse kaikki myyntiprosessin eri vaiheet. Yhden oppaan lukemiseen menee aikaa noin 15 minuuttia eli lukemalla kaikki oppaat saat erinomaiset perusvalmiudet. Oppaat ovat maksuttomia ja voin tilata ne helposti alla olevasta linkistä. Lisätietoja haluaville oppaissa on linkitys noin kahteensataan artikkeliin, joita päivitämme säännöllisesti.

Kohteen valintaan vaikuttavat tekijät sekä ostajan velvollisuudet asuntokaupassa.

Myyjän velvollisuus, ostotarjous, verotus sekä isännöitsijän vastuu

Kuntotarkastuksen ja tutkimuksen merkitys sekä kuntotarkastajan vastuu

Kauppa-asiakirjojen laatiminen sekä asuntokaupan virhetilanteet

Artikkeleihimme pääset tutustumaan alla olevasta linkistä tai voit vaihtoehtoisesti syöttää haluamasi hakusanan tällä sivulla olevaan hakukenttään. Artikkelimme on laadittu pääasiassa kiinteistönvälityksen ammattilaisten käyttöön pitäen kuitenkin mielessä asioiden selkokielinen esitystapa. Päivitämme artikkeleitamme säännöllisesti.

Asiakirjamallistosta löydät maksuttomia asunto- ja kiinteistökaupan asiakirjoja, joiden avulla pystyt itse laatimaan myyntivaiheen asiakirjat. Etenkin tilanteissa, joissa osapuolilla on jo aiempaa kokemusta ja/tai asunto- tai kiinteistökauppaan liittyvää koulutusta, asiakirjojen laatiminen itse on varteenotettava vaihtoehto. Muista kuitenkin, että mikäli olet epävarma laadittavan asiakirjan soveltuvuudesta tai jos et ymmärrä jotain asiakirjan ehtokohtaa, on syytä varmistaa asiantuntijalta, että asiakirja vastaa tarkoitettua.

Puhelinneuvontamme on tarkoitettu tilanteisiin, jossa vastaus esille tulleeseen ongelmaan on saatava nopeasti. Puhelinneuvontaa antavat kokeneet lakimiehet. Puhelinneuvonta on avoinna arkipäivisin kello 09.00 – 16.00 välisenä aikana. Neuvontanumeromme on 0600-02110 (2,00€/min+pvm/mpm sis. alv 24%)

Videoneuvottelussa pääset maksutta käymään asiaasi läpi kokeneen lakimiehen kanssa. Voit myös toimittaa asiakirjoja etukäteen, jolloin lakimies on niihin tutustunut jo ennen videoneuvotteluanne. Videoneuvottelussa annamme sinulle vastuksen kysymykseesi, mikäli asia on laadultaan sellainen, että siihen on mahdollista vastaus antaa. Mikäli vastausta ei ole edellytyksiä antaa, annamme sinulle toimintaohjeet, miten voit asiassasi edetä. Videoneuvottelu on kestoltaan 25 minuuttia ja voit varata sen alla olevasta linkistä.

Projektilakimies -palvelumme on tarkoitettu tilanteisiin, jossa vastausta ei ole mahdollista antaa maksuttomassa videoneuvottelussa, joko siksi, että asia vaatii perusteellisempaa selvittämistä, asiaan tulee hankkia lisäselvitystä, kysymys on asiakirjojen laatimisesta ja/tai muokkaamisesta tai palvelun käyttämiseen on jokin muu syy. Projektilakimies -palvelu on tilatavissa alla olevista linkeistä:

Asiakirjojen laatiminen räätälöitynä juuri sinulle onnistuu helposti verkkokauppamme kautta. Palvelumme sisältää aina videoneuvottelun, jossa lakimiehen laatimat asiakirjat käydään kanssasi läpi varmistaen, että ne vastaavat tahtoasi sekä että ymmärrät asiakirjojen merkityksen. Halutessasi voit varata maksuttoman videoneuvottelun ennen verkkokauppaostoksen tekemistä. Lue lisää alla olevista linkeistä.

Asiakirjapaketit sekä asunto-osakkeiden että kiinteistöjen osalta ovat tilattavissa verkkokaupastamme. Suosittelemme ajantasaisten asiakirjojen tilaamista samalla, kuin verkkokaupan kautta tilataan asiakirjojen laatiminen.

Asiakirjan digitaalinen allekirjoittaminen -palvelumme sisältää asiakirjan allekirjoituksen lisäksi myös yhteydenpidon rahoituslaitosten kanssa. Hoidamme puolestasi yhdessä rahoituslaitosten kanssa koko kauppaprosessin varmistaen, että kauppahinta tulee suoritetuksi sekä pantti- ja/tai osakekirjat siirretyksi. Palvelumme kautta voit allekirjoittaa digitaalisesti ne asiakirjat, joiden laatiminen on tilattu verkkokaupastamme. Mikäli allekirjoituspalvelulle on tarvetta, sovitaan allekirjoituspalvelun tilauksesta asiakirjojen laatimisen yhteydessä. Voit tutustua palveluun alla olevista linkeistä.

Uutissähköpostimme tilaamalla pysyt ajan tasalla uusimmasta oikeuskäytännöstä sekä voit samalla ylläpitää asunto- ja kiinteistöjuridiikan tietämystäsi. Julkaisemme uutissähköpostia 2 – 3 viikon välein. Uutissähköpostimme on suunnattu sekä asunto- ja kiinteistökaupan ammattilaisille, että myös asunto- ja kiinteistökaupan osapuolille sekä myös aihealueesta muutoin kiinnostuneille.

Lyhyt opastus asuntokaupan eri vaiheisiin

 1. Neuvotteluvaihe / tietojen antaminen sekä kohteeseen tutustuminen
 2. Ostotarjouksen / esisopimuksen tekeminen
 3. Kauppakirjan laatiminen sekä allekirjoittaminen

1. Neuvotteluvaihe / tietojen antaminen sekä kohteeseen tutustuminen

Kohdetta markkinoitaessa keskeisiä huomioon otettavia asioita ovat myyjän tiedonantovelvollisuus sekä ostajan selonottovelvollisuus. Lue lisää oheisista artikkeleita, millaisia oikeuksia sekä velvollisuuksia myyjällä ja ostajalla on jo ennen, kuin ensimmäistäkään asiakirjaa on allekirjoitettu.

2. Ostotarjouksen / esisopimuksen tekemisen vaihe

Ostotarjousvaiheessa erityistä huomiota tulisi kiinnittää ostotarjouksen ehtoihin sekä siihen sitoutuvatko osapuolet käsirahan maksamiseen tai vakiokorvauksen suorittamiseen. Kiinteistön ollessa kaupan kohteena, tulee ottaa huomioon, että maakaaren muotovaatimukset koskevat myös esisopimuksen tekemistä. Lue lisää alla olevista artikkeleista.

3. Kauppakirjan laatimisen ja allekirjoittamisen vaihe

Kauppakirjassa määritellään kaupan ehdot. Ennen kauppakirjan tekemistä on syytä tutustua vastuunjakoehtoja koskeviin oheisiin artikkeleihin. Vastuunjakoehtojen käyttäminen on yksi parhaita keinoja hallinnoida kaupan tekemiseen liittyviä riskejä sekä välttää kaupan jälkeistä riitelyä.

Asunto- tai kiinteistökaupan tekeminen on yleensä suurin sekä myös monimutkaisin oikeustoimi, johon yksityinen ihminen elämänsä aikana ryhtyy.
Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä asiantuntijaan